vrijdag 22 juni 2018 – 06.30 uur

Synoptische situatie:
Een lagedrukgebied boven Finland trekt verder noord- tot noordoostwaarts. Tussen dit laag en een opbouwend hogedrukgebied ten westen van Ierland wordt boven onze omgeving een stevige noordwestelijke stroming met daarin een aanvoer van maritiem polaire lucht, in stand gehouden. In deze stroming nadert een (bovenlucht)trog die nu boven de Duitse Bocht ligt. Verder ligt vrijwel parallel aan de stroming een ” oude” occlusie die langzaam richting Nederland trekt en overdag boven onze omgeving komt te liggen. Hierdoor warmt de bovenlucht langzaam op, terwijl vanaf Ierland bovendien steeds meer een rug opbouwt boven het zuidwesten en zuiden van het aandachtsgebied. In de nacht naar zaterdag bereikt een zwakke warmtefrontafloper, actueel noord van Schotland, het noorden van het land.

Verwachting tot middernacht:
Wolkenvelden, af en toe zon en vrijwel overal droog. Matige tot vrij krachtige, aan zee krachtige noordwestelijke wind, vanavond iets afnemend. De maximumtemperatuur is 16 à 17 graden. .

Vooruitzichten:
Aanvankelijk wolkenvelden, maar geleidelijk meer zon. De eerste dagen koel en overwegend droog. Na het weekeinde oplopende temperaturen naar waardes iets boven normaal.

Meer weer:
Deltabericht
• Dagrapport
Extremen

Voor de verwachting maakt Meteo Zeeland gebruik van eigen waarnemingen en gegevens van meteorologische instituten in binnen- en buitenland.