woensdag 17 oktober 2018 – 10.15 uur

Synoptische situatie:
Een actief lagedrukgebied nabij IJsland veroorzaakt een zuidwestelijke stroming in onze omgeving. Dit lagedrukgebied trekt de komende dag noordwaarts waarna in de loop van woensdag en donderdag een rug vanuit het Azorenhoog opbouwt boven de Noordzee. Hierdoor wordt de stroming in onze omgeving geleidelijk noordwestelijk. Een inactief koufront dat momenteel boven East-Anglia ligt bereikt ons land in de ochtend, trekt vervolgens langzaam zuidoostwaarts en verlaat Limburg donderdagochtend. Na passage wordt iets koelere en drogere lucht aangevoerd. Een zwakke occlusie boven Engeland ligt in de nacht naar donderdag boven het noordwesten van het land en komt donderdagavond steeds verder in activiteit afnemend tot stilstand boven het zuiden. Na passage volgt kort daarop nog een inactieve occlusie.

Verwachting tot middernacht:
Vrij veel hoge bewolking maar ook geregeld zon. Zwakke tot matige zuidwestelijke wind, ruimend noordwest. De maximumtemperatuur ligt tussen 18 en 21 graden.

Vooruitzichten:
Rustig en droog herfstweer met af en toe zon. Maandag en dinsdag overwegend bewolkt en kans op lichte regen.

Meer weer:
Deltabericht
• Dagrapport
Extremen

Voor de verwachting maakt Meteo Zeeland gebruik van eigen waarnemingen en gegevens van meteorologische instituten in binnen- en buitenland.