zondag 19 augustus 2018 – 15.30 uur

Synoptische situatie:
Een vlak lagedrukgebied (ex-tropische storm ‘Ernesto’) net ten oosten van Schotland trekt vandaag over het midden van de Noordzee naar Denemarken. Aan de zuidflank van dit laag is in onze omgeving sprake van een zuidwestelijke stroming die maritiem tropische lucht aanvoert in een brede warme sector. Op hoogte loopt er een zwakke kortgolvige trog mee. De uitloper van hoge druk die zich momenteel net ten zuiden van onze omgeving bevindt, komt morgen na passage van ‘ex-Ernesto’ boven het zuidwesten van het land te liggen. De stroming wordt dan west- tot noordwest. Een koufront dat nu boven het noorden van de Noordzee ligt, bereikt vervolgens in de avond het uiterste noorden van het land.

Verwachting tot morgenavond:
Nu en dan zon, vannacht toenemende bewolking en mogelijk wat lichte regen of motregen, morgenmiddag af en toe zon. Matige, aan zee vrij krachtige tot krachtige zuidwestelijke wind, vannacht afnemend tot zwak of matig en ruimend west tot noordwest. De minimumtemperatuur is ongeveer 18 graden, morgen wordt het zo’n 22 graden.

Vooruitzichten:
Ee afwisseling van wolken en zon met vooral aan het einde van de week toenemende neerslagkansen. De maxima liggen boven normaal, in de tweede helft van de week dalen de maxima naar waardes onder het langjarig gemiddelde.

Meer weer:
Deltabericht
• Dagrapport
Extremen

Voor de verwachting maakt Meteo Zeeland gebruik van eigen waarnemingen en gegevens van meteorologische instituten in binnen- en buitenland.