zondag 22 april 2018 – 18.15 uur

Synoptische situatie:
Een lagedrukgebied noordwest van Ierland beweegt langzaam oost. Met een zuid- tot zuidoostelijke stroming wordt (zeer) warme lucht aangevoerd. Een NW-ZO georiënteerde thermische vore die om 11.00 uur boven het zuidwesten ligt, beweegt noordoostwaarts over het land. Deze wordt enkele uren later gevolgd door een tweede thermische vore. Deze lopen op elkaar in en bereiken rond 20.00 uur het noordoosten van het land. In de nacht van zondag op maandag passeert een koufront van west naar oost, waarachter aanmerkelijk koelere lucht binnenstroomt. Ook hier loopt een hoogtetrog mee, maar tegelijk werkt sterke kou-advectie de activiteit tegen. Maandag overdag passeert een zwakke rug

Verwachting tot morgenavond:
Geleidelijk wolkenvelden en vannacht mogelijk een enkele bui, morgen flinke zonnige perioden. Matige, aan zee vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden, morgen wordt het 14 graden aan zee tot 18 graden in het oosten van de regio.

Vooruitzichten:
Vrij koel met geregeld zon, maar soms ook regen of een enkele bui.

Meer weer:
Deltabericht
• Dagrapport
Extremen

Voor de verwachting maakt Meteo Zeeland gebruik van eigen waarnemingen en gegevens van meteorologische instituten in binnen- en buitenland.